Održana tradicionalna uskršnja izložba učeničkih zadruga

U povodu nadolazećeg blagdana Uskrsa u prostorijama Zagrebačke županije održana je tradicionalna, 17. prodajna izložba ukrasnih i uporabnih predmeta učeničkih zadruga Zagrebačke županije.

Svoje rukotvorine ovom je prigodom predstavilo 12 učeničkih zadruga s područja cijele županije, a posjetitelji su mogli birati između prigodnih pisanica, slika, keramičkih ukrasa, nakita, kreativnih čestitki, ali i ukusnih slastica poput prirodnih sokova, džemova i čajeva koje učenici sami spravljaju te mirisnih sapuna, krema i balzama.

Učeničke radove tradicionalno je obišao zamjenik župana Ervin Kolarec, koji je zadivljen kreativnošću učenika i bogatom ponudom. Ponosi se što Zagrebačka županija niz godina podržava njihov rad i djelovanje. „Što reći. Mislim da slika govori više od riječi. Upravo ova naša popularna sedamneastica, koja je sala za službene sastanke danas i dva puta godišnje – jednom uoči božićnih blagdana, i evo danas, uoči uskršnjih pretvara se u prostor za naše najmlađe, za naše kreativce, za učeničke zadruge. Izuzetno smo ponosni i sretni na njihov rad i djelovanje. Ovdje će se danas predstaviti 12 učeničkih zadruga. Inače ih ukupno na našem području ima 43. Imamo 5 200 zadrugara”, rekao je.

„Zagrebačka županija ponosna je na njihov rad, oni i kroz ovu izložbu pokazuju svoju inovativnost, svoju kreativnost, ali itekako njeguju tradiciju, baštinu i običaje nešega kraja, naše Zagrebačke županije. Ono što također s ponosom želim istaknuti da su naše učeničke zadruge izuzetno aktivne, da smo jedina županija u RH koja svake godine organizira dan učeničkih zadruga, ali smo i jedina županija koja njeguje i međužupanijsku i međunarodnu suradnju. Zagrebačka županija za njihov rad i njihovo djelovanje ove godine u proračunu u 2023. godini izdvojila je nešto više od 17 000 eura”, nastavio je.

Iz Učeničke zadruge Vuzel OŠ Eugena Kumičića iz Velike Gorice pripremili su mnoštvo ukrasnih i uporabnih predmeta. „Može se naći prirodni balzam za usne od ruže i shea maslaca, imamo vam cvijetne naušnice inspirirane proljećem koje nam je već došlo, cvijeće, pisanice inspirirane cvijećem i Turopoljem i naušnice”, podijelila je s nama Natali, učenica zadruge Vuzel OŠ Eugena Kumičića iz Velike Gorice.

 

 

ČLANAK PROIZVEDEN U SURADNJI SA ZAGREBAČKOM ŽUPANIJOM.