Održan još jedan zagrebački maraton

Autor: 10/7/2012 15:06

Zagrebački maraton održan je ove nedjelje, a start je bio u 10 sati na Trgu bana Jelačića, a staza je dalje išla prema istoku grada po Jurišićevoj, Martićevoj, Buerovoj, Maksimirskoj, Aveniji Dubrava do križanja s Ulicom Poljanice gdje je bilo okretište.  Maratonci su se nakon toga vratili sitim putem do Trga  te Ilicom  produžili do križanja sa Selskom gdje je bilo drugo okretište. S tog okretišta trčalo se prema Trgu bana Jelačića.

-.-Ronald Gorsic / CROPIX  -.-Početak utrke označila je Blanka VlašićOva dionica je duga polumaraton 21.097 metara što je zapravo dionica polumaratona. Maratonci su cijeli ovaj put morali istrčati dva puta.

Bandić sudjelovao u utrci

Osvajači prvog mjesta na maratonu nagrađeni su sa 3.000 eura, dok su najbolje plasirani domaći natjecatelj i natjecateljica dobili 2000 kuna. Pobjednici polumaratona osvojili su 800 eura.

Ove godine početak starta utrke označila je naša proslavljena olimpijka Blanka Vlašić. Kao i svake godine u utrci je sudjelovao i gradonačelnik Milan Bandić koji je trčao maraton.

>>> KAKO JE IZGLEDAO ZAGREBAČKI MARATON POGLEDAJTE U FOTOGALERIJI