Od sada možete u virtualnu šetnju Zaprešićem

Internet i tehnologija su naša realnost

U Vršilnici Novih dvora predstavljena prva turistička 4D razglednica u ovom dijelu Hrvatske.

Riječ je o mobilnoj aplikaciji (Android i iOS) koja klasičnu razglednicu pretvara u moderan turistički proizvod korištenjem proširene stvarnosti. Aplikacija nudi virtualnu šetnju kroz 13 lokacija diljem Zaprešića, od Novih dvora Jelačićevih do jezera Zajarki, a ovom 4D razglednicom Turistička zajednica grada Zaprešića nastavlja razvijati svoju paletu pametnih suvenira.

“Novim sadržajima u destinaciji želimo stvarati nove inspiracije za naše posjetitelje, a ovo je definitivno sjajan korak naprijed u razvoju moderne turističke ponude Zaprešića. Osim toga, kroz 4D razglednicu Zaprešić postaje pristupačniji, a upravljanje našom destinacijom usmjeravamo kroz pametan i kreativan pristup stvarajući novu platformu inovativnih doživljaja” – rekao je Toni Ganjto, direktor TZ grada Zaprešića.

Prisutni su bili i učenici Srednje škole ban Josip Jelačić koji će moderni alat koristiti u okviru stručne prakse u turizmu za hotelijersko turističke tehničare, što naglašava prioritet lokalne zajednice u povezivanju gospodarstva i obrazovanja.

“Osim dodatka turističkoj ponudi i modernijem privlačenju novih gostiju, mislim da će ova inovacija biti od velike koristi učenicima srednjih škola koji će na moderan način učiti kako razvijati turizam u kontinentalnim krajevima koji nemaju nužno sunce i more” – izjavio je na prezentaciji nagrađivani nastavnik i inovator Krešimir Ećimović.

“Internet i tehnologija su naša realnost i vrijeme je da ovakvim proizvodima transformiramo ponudu Zaprešića na način da postane još atraktivniji našim posjetiteljima, a posebno mladim ljudima te da iskoristimo sve mogućnosti digitalizacije u pozicioniranju održivog turizma” – poručio je gradonačelnik Željko Turk.

Klasičnu razglednicu koja će vas odvesti u virtualnu šetnju možete kupiti u Turističko-informativnom centru u Novim dvorima, a kako izgleda njezino korištenje pogledajte na stranicama Zaprešića:

https://drive.google.com/file/d/1LTqbp8LhWe_kWci4H-FXqskni1YwL7fY/view