Obilježeno 20 godina HDZ-a na Trešnjevci

Gordan Jandroković

Autor:: Stjepan Marković 2/18/2010 22:06

-.-Marko Prpić/ Pixsell-.-Goran Jandroković, predsjednik Povjerenstva GO HDZ-a Grada Zagreba, na obilježavanju 20 godišnjice osnutka HDZ-a na Trešnjevci pozvao na jedinstvo stranke i izbjegavanje frakcionaških sukoba. Svečanost je održana u četvrtak prostorijama Društvenog doma Knežija gdje se okupilo oko 250 članova stranke i simpatizera. Na početku se predsjednik ogranak Petar Buljat zahvalio svima koji su došli, a posebno 150 članova koji su u tom ogranku od njegovog osnutka.

Goran Jandroković zakasnio je pola sata te se ispričao obvezama u Vladi i susretima s stranim državnicima i delegatima koji su prisustvovali na inauguraciji Ive Josipovića. U svom govoru Jandroković se nekoliko puta zahvalio Jadranki Kosor na dobrom vođenju stranke. Dotaknuo se svog preuzimanja gradske organizacije i kazao da se vodeće funkcije moraju dobivati po sposobnosti, a ne prijateljstvu. Kazao je da su loši rezultati na posljednjim lokalnim izborima razlog njegovim imenovanjem na čelo zagrebačkog HDZ-a. Još jednom je pozvao na jedinstvo stranke, a kao primjer frakcionaštva naveo je neuspjeli puč Ive Sanadera.

– Dolaskom Jadranke Kosor na čelo stranke dogodio se veliki pomak. Vidim pozitivnu atmosferu koje nije bilo prije šest ili sedam mjeseci – kazao je Jandroković.

Na kraju je izjavio da iako je rođen u Bjelovaru osjeća se Zagrepčaninom jer je tu živio od 1986. do 2002.

Poslije službenog dijela koje je trajalo sat vremena priređeno je neformalno druženje sa zakuskom. Iako je Jandroković prilikom dolaska pozdravio novinare na tom neformalnom druženju nije imao vremena za kratki razgovor.

Zanimljivo je da na svečanosti nije bilo bivšeg predsjednika GO Zagreba Jasena Mesića.