OBILJEŽEN DAN ŠEHIDA: Odana počast stradalim bošnjačkim braniteljima

Povodom Dana šehida, položeni su vijenci u spomen stradalim braniteljima. Tako je odana počast svim Bošnjacima koji su stradali u Domovinskom ratu

Za stvaranje Hrvatske i Bosne i Hercegovine kao samostalnih država puno je dobrih ljudi dalo svoje živote.

– Oko 1.100 Bošnjaka poginulo je u Domovinskom ratu. Radi se o ljudima, koji su s nama Hrvatima, stali rame uz rame s istim ciljem, a to je bio zaustaviti velikosrpsku agresiju koja je krenula na Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu – istaknuo je Miodrag Demo, voditelj Ureda za branitelje Grada Zagreba.

– Kako bi postali samostalni trebao nam je agresor, i dobili smo ga, a on je zauzvrat primio snažan odgovor od najboljih hrvatskih i bošnjačkih sinova – dodao je Anton Tus, prvi načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske.

Položeni su vijenci i zapaljene svijeće za sve one koji su omogućili slobodu u kojoj živimo danas.

– To je zalog, ali i obveza svima nama da nastavimo graditi društvo po mjeri svih naših građana, bez obzira na vjeru ili naciju. Na tom putu se ne smijemo umoriti, a to je jedini ispravan način kako možemo opravdati njihove žrtve – izjavio je muftija Aziz ef. Hasanović, predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj.

– Naša budućnost nema alternative nego da budemo zajedno, te da nas ovi poginuli branitelji zauvijek povezuju. Drago mi je kao čovjeku da uvijek mogu doći u džamiju kao u svoj dom – zaključio je Demo.

To je samo još jedan dokaz da Zagreb uistinu živi svoju multikulturalnost.