Novi Zagreb bez tople vode, pukla cijev i na Trešnjevci

Stanovnici Gajnica, Malešnice, Španskog, Rudeša, Prečkog i Vrbana ostaju bez tople vode.

Foto: Google Street View

Zbog puknuća magistralnog vrelovoda u Klanjačkoj ulici u 15 sati privremeno će biti obustavljena opskrba toplinskom energijom za pripremu potrošne tople vode krajnjim kupcima u naseljima Gajnice, Malešnica, Špansko, Rudeš, Prečko i u zapadnom dijelu Vrbana”, javlja HEP-Toplinarstvo.

Bez isporuke toplinske energije trenutno su i krajnji kupci u Novom Zagrebu, gdje je u tijeku utvrđivanje lokacije puknuća vrelovoda, dok je krajnjim kupcima u istočnom dijelu Zagreba normalizirana isporuka toplinske energije.

“Predviđeno vrijeme trajanja obustave isporuke toplinske energije krajnjim kupcima u zapadnom dijelu Zagreba (Gajnice, Malešnica, Špansko, Rudeš, Prečko i Vrbani) je do 8. rujna 2020. u jutarnjim satima, a vrijeme trajanja obustave u Novom Zagrebu u ovom trenutku ne možemo predvidjeti, jer je u tijeku lociranje mjesta puknuća vrelovoda. Nakon što se utvrdi točno mjesto puknuća vrelovoda, opseg obustavljenih naselja će se smanjiti, odnosno obuhvatit će krajnje kupce koji se toplinskom energijom opskrbljuju iz puknute vrelovodne cijevi, dok će ostalim krajnjim kupcima biti osigurana kontinuirana isporuka toplinske energije”, pojašnjava HEP-Toplinarstvo.

“Sve terenske ekipe HEP-Toplinarstva su angažirane na hitnom lociranju i sanaciji puknuća vrelovoda te će uložiti maksimalne napore da radovi završe u najkraćem mogućem roku”, zaključuju u svom priopćenju.