Novi udar: Radnički pokaz poskupio čak 191 kunu

Autor: 3/3/2011 14:49

ZET i HŽ Putnički prijevoz ipak su se na kraju uspjeli usuglasiti i potpisati protokol kojim je uspostavljen novi model suradnje tih dvaju prijevozničkih poduzeća. Na prodajnim mjestima ZET-a od danas je u ponudi zajednička ZET-HŽ mjesečna radnička karta.

Od 1. ožujka 2011. godine cijena zajedničke mjesečne radničke karte je 510 kuna, a godišnje 470 kuna po mjesecu. S obzirom na to da Grad Zagreb više ne subvencionira prijevoz radnika vlakom, cijene karata formirane su na tržišnoj osnovi s popustom. To u praksi znači da je cijena skočila za više od 190 kuna, jer je radnički pokaz dosad koštao 319 kuna. Za godišnji pokaz će zaposlena osoba izdavati 5640 kuna.

Putnici koji putuju izvan granica Grada Zagreba, uz zajedničku ZET-HŽ radničku kartu, moraju, kao i do sada, imati priključnu kartu za zonu koju koriste. Putnicima koji imaju već kupljenu godišnju radničku priključnu kartu za tekuću godinu, ona ostaje vrijediti i dalje.

Nastavak suradnje HŽ-a i ZET-a omogućuje putnicima odabir kupnje zajedničke, ali i karte samo za ZET, odnosno samo za HŽ, prema individualnom cjeniku.

Valjanost općih (radničkih) markica ZET+HŽ za veljaču produljuje se do ponedjeljka, 7. ožujka.