Jamiroquai dolazi na T-mobile INmusic festival

Peti po redu IN Music festival ovaj put traje jedan dan dulje i počinje već u ponedjeljak 21. lipnja

Autor:: A.Z. 3/3/2011 14:16

T-Mobile INmusic Festival već godinama u Hrvatsku dovodi velike zvijezde sa svjetske glazbene scene. Dobri stari običaj neće odbaciti ni ovog ljeta, pa u skladu s tim, organiziraju koncert jedan od najznačajnijih acid jazz i funk bendova današnjice, britanski Jamiroquai.

Londonski bend osnovan je davne 1992. godine bok grupama kao što su Incognito, the Brand New Heavies, Galliano i Corduroy. Zahvaljujući uspjehu prvog singla “When You Gonna Learn”, bend je potpisao ugovor s diskografskom kućom Sony koja im je 1993. izdala prvi album “Emergency on Planet Earth” Pravi uspjeh dolazi s drugim albumom “The Return of the Space Cowboy”, da bi sa svojim trećim albumom “Travelling without Moving” postigli svjetsku slavu koja im 1997. godine donosi nagradu Grammy.

Jamiroquai tijekom godina radi sve veći odmak od funka te često eksperimentira i s brojnim drugim žanrovskim pravcima poput popa, dancea, rocka i elektronike, no unatoč ponešto drugačijem zvuku, bend nastavlja oduševljavati i zadržavati se na vrhovima glazbenih ljestvica.

Jamiroquai u dosadašnjoj karijeri ima preko 30 milijuna prodanih albuma, proveli su ukupno 192 tjedna na listi UK Singles Chart između 1992. i 2006. godine, a čak 13 puta bili su nominirani za Brit Award i ponosni su vlasnici Grammya.