NOVI PARKING U ZAGREBU

- Uz parkirališta za vozila, imamo i parkirališta za bicikle potpuno besplatno. Cijena je 10 kuna dnevno, od ponedjeljka do subote, od 07:00 do 20:00 sati, dok nedjeljom nema naplate - poručila je voditeljica Zagrebparkinga, Ana Preost

Otvoreno je novo parkiralište u blizini središta grada, točnije u naselju Trnje. Zapuštena površina na bivšem kompleksu Tvornice željezničkih vozila Gredelj osposobljena je kao javnoparkirališna površina za čak 500 parkirališnih mjesta. Početkom travnja krenulo se sa radovima novih parkirališnih mjesta i završeni su u roku.

– Uz parkirališta za vozila, imamo i parkirališta za bicikle koji su potpuno besplatni. Cijena za vozila iznosi 10 kuna dnevno, od ponedjeljka do subote, od 07:00 do 20:00 sati, dok nedjeljom nema naplate. Mjesečna karta iznosi 200 kuna – poručila je voditeljica Zagrebparkinga, Ana Preost.

Izvođač radova je podružnica Zagreparking u suradnji sa Zagrebačkim cestama.

 

 

 

 

– Ovo nije otvaranje samo novog parkirališta, nego jedna od mjera Grada Zagreba da se svim korisnicima parkirnih površina omogući parkiranje po povoljnim cijenama, sve bliže centru grada – istaknula je predsjednica Uprave Zagrebačkog holdinga, Ana Stojić Deban.

Područje se nalazi u blizini željezničkog i autobusnog kolodvora, u blizini samog središta grada.

– Jako je ovo bitno za naše sugrađane, ali još je bitnije za one koji dolaze u Zagreb, a mi o njima moramo voditi računa. Ovdje se parkiraju i za 10 minuta lagano prošetaju preko Krešimirova trga i Džamije do Jelačićeva placa i odu na koncert na Tomislavac. Prema tome, ovo je dobro i hvala Bogu da smo ovo napravili – naglasio je gradonačelnik Grada Zagreba, Milan Bandić.

No parkiralište je samo privremeno rješenje, uskoro će se krenuti sa puno većim aktivnostima i projektima prema kojima bi ovo nasilje, trebalo postati novo gradsko središte.