Novi harač u Zagrebu? Bandić cijeli grad pretvara u pet parkirnih zona

Građani već negoduju.

Foto: Zagrebancija.com

Da će se parking naplaćivati u baš svim kvartovima u Zagrebu, šuška se već neko vrijeme. No, danas je to i potvrđeno. Naime, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić održao je sastanak s predsjednicima vijeća gradskih četvrti i mjesnih odbora. Kako doznajemo, jasno je dao do znanja da parkiranje želi naplaćivati na svim javnim površinama na području svih kvartova grada Zagreba.

“Želi se uvesti pravedni sustav naplate prometa u mirovanju na području cijelog Zagreba, a sve u dogovoru s gradskim četvrtima i mjesnim odborima, odnosno oni trebaju odlučiti o pravednom sustavu naplate za sve građane na javnim površinama, a zone bi išle od 0 do 5”, javio je jedan od sudionika sastanka gradskom zastupniku Tomislavu Stojaku

“Naravno, taj “pravedni” sustav naplate novog harača pripremit će Gradska uprava i onda će se mjesni odbori i gradske četvrti morati o njemu izjasniti! Eto, novi harač se sprema”, napisao je Stojak na Facebooku.

Iako je građane ova vijest zatekla i većina njih smatra da je to udar na njihov džep, prvi čovjek metropole drugačijeg je mišljenja.

“Treba uvesti parking svugdje da budu svi isti, ali po zonama. Znači, u 5. zoni bi parkirno mjesto bilo 25 kuna mjesečno. To je manje od kutije cigareta. Proširiti zone, uredimo parking. To je javni prostor”, prenosi Bandićevu izjavu Dnevnik.hr.

I bez širenja parkirnih zona, Zagreb već ima jedan od najskupljih cjenika u regiji. Za parkiranje u prvoj zoni skuplji je jedino Beč, a jeftiniji i Budimpešta, Ljubljana i Beograd.