Novi glazbeni izazovi festivala Zagreb Classic

Projekt El Sistema pokrenut je u Venezueli kao socijalni projekt koji okuplja djecu kroz glazbu, a u Hrvatskoj danas djeluju dva takva orkestra - u Zagrebu i u Istri

Press materijal

Operni spektakl u izvedbi ansambla Opere Hrvatskoga narodnog
kazališta u Zagrebu, održat će se u srijedu 3.7., a samo dan kasnije, u četvrtak 4.7. mladi glazbenici orkestra SO DO na otvorenoj sceni festivala Zagreb Classic!

U srijedu 3.7. u 21:00 Orkestar i zbor Opere HNK-a u Zagrebu pod vodstvom maestra Marcella Mottadellija predstavlja program Opera HNK: Jučer, danas, sutra. Na programu je atraktivni izbor opernih brojeva koji ne smijete propustiti, a na pozornici festivala Zagreb Classic nastupa prava operna reprezentacija: Ljubomir Puškarić, Tomislav Mužek, Sofia Ameli Gojić, Ivana Lazar, Valentina Fijačko Kobić, Stjepan Franetović, Siniša Štork, Diana Hilje i Ivo Gamulin.

Samo dan kasnije, u četvrtak 4.7. u 20:00 sati festival Zagreb Classic otvara svoju pozornicu mladim glazbenicima okupljenima u dva orkestra udruge SO DO – El Sistema Hrvatska.

Projekt El Sistema pokrenut je u Venezueli kao socijalni projekt koji okuplja djecu kroz glazbu, a u Hrvatskoj danas djeluju dva takva orkestra – u Zagrebu i u Istri.

Na Trgu kralja Tomislava očekuje se više od 80 mladih glazbenika iz Zagreba i iz Istre ujedinjenih u zajedničkom orkestru.

Program do kraja festivala Zagreb Classic

7.7., 21:00

BALET HRVATSKOG NARODNOG KAZALIŠTA U ZAGREBU
APOKSIOMEN
Koreograf i redatelj: CLAUDIO BERNARDO
Skladateljica: TAMARA OBROVAC

9.7., 21:00

GRADSKO KAZALIŠTE KOMEDIJA
ČAROBNI BROADWAY – KONCERT U ČAST ROĐENDANA NIKOLE TESLE
ORKESTAR KAZALIŠTA KOMEDIJA
KREŠIMIR BATINIĆ, dirigent

Solisti:
Mila Elegović, Renata Sabljak, Vanda Winter, Vlatka Burić Dujmović, Đani Stipaničev, Ervin Baučić i Dražen Bratulić The Little Mermaid, West Side Story, Chess, Beauty & the Beast, Monty Phyton's SPAMALOT,
Cabaret, Les Miserables, Jekyll & Hyde, Jesus Christ Superstar, Aida, Hair, Little Shop of Horrors, Cats i dr.

 

Press materijal