Nova vozila ZET-a za prijevoz osoba s invaliditetom olakšavaju svakodnevicu

ZET raspolaže s ukupno 26 specijalnih kombija, od kojih je 16 namijenjeno za prijevoz odraslih osoba s invaliditetom i deset za prijevoz djece s poteškoćama u razvoju

Foto: www.zagreb.hr

Za Zagrepčanku Katarinu odlazak na fakultet ili u kino nije nikakv problem. Naime, zahvaljujući ZET-u, ona svakoga dana stiže gdje god treba na vrijeme.

– Specijalna kombi vozila koristila sam za odlazak u školu, a sada na faks. Ako idem u kino ili na kavu, dan ranije nazovem i najavim kada treba doći po mene – otkrila je Katarina za Dobro jutro, Hrvatska na HRT-u.

Naime, specijalna kombi dostupna su korisnicima 24 sata dnevno, a osobe s invaliditetom i djeca s poteškoćama u razvoju njima se svakodnevno prevoze na posao, fakultete, u školu i vrtiće, na rekreaciju i terapiju. Godišnje preko 1.200 osoba najmanje jednom koristi uslugu ovih ZET-ovih kombija, a svakodnevno se prevozi 50-ak djece i mladih s poteškoćama u razvoju te stotinjak odraslih osoba s invaliditetom.

– Sada raspolažemo s ukupno 26 specijalnih kombija, od kojih je 16 namijenjeno za prijevoz odraslih osoba s invaliditetom i deset za prijevoz djece s poteškoćama u razvoju.  No, na tome se ne namjerava stati – rekao je glasnogovornik ZET-a Tomislav Jurić.

– Iduće godine planiramo nabavku još pet specijalnih vozila za prijevoz djece s poteškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom. Naši vozači i pratitetlji prolaze stručnu obuku kako bi pomogli osobama s invaliditetom u korištenju naših usluga – istaknula je  voditeljica Podružnice ZET Ljuba Romčević-Žgela.

Grad Zagreb ovim projektom ponovno dokazuje kako je grad jednakih mogućnosti za sve, a ako i vama treba prijevoz ovakvim specijaliziranim kombi vozilom, dovoljno je obratiti se Gradskoj upravi ili Zagrebačkom holdingu na broj 072 500 400.