NOVA ULAGANJA U RAZVOJ GOSPODARSTVA JASTREBARSKOG

Ova će prometnica doprinijeti stvaranju povoljnog okruženja za osnivanje i razvoj poduzeća, kao i unaprjeđenje poduzetničkih aktivnosti na području Urbane aglomeracije Zagreb.

U Gospodarskoj zoni u Jastrebarskom koja zapošljava preko 1.000 ljudi, izgrađena je nova prometnica. Vrijednost ovog projekta iznosi gotovo 13 milijuna kuna, a sufinanciran je iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Projekt naziva „Izgradnja prometnica S3, S4 i T10 u Gospodarskoj zoni Jalševac“ uspješno je proveden u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020. vrijedan 12.970.144,05 kn.

Europska unija sufinancirala je projekt iz Europskog fonda za regionalni razvoj u iznosu od 11.024.622,44 kn. Projektom je realizirana izgradnja 760,20 metara prometnica sa kompletnom infrastrukturom i ukupne površine koridora od 15.076,00 m².

Ova će prometnica doprinijeti stvaranju povoljnog okruženja za osnivanje i razvoj poduzeća, kao i unaprjeđenje poduzetničkih aktivnosti na području Urbane aglomeracije Zagreb.

Samim time će se i privući nova ulaganja u poslovnu infrastrukturu i investicije koje će pridonijeti otvaranju novih radnih mjesta. Zvonimir Novosel, gradonačelnik Grada Jastrebarskog osvrnuo se na projekt: „Ovo je samo jedan od projekata na kojima radimo. Malen grad poput Jastrebarskog, s malim, ali uspješnim timom, može se pohvaliti s čak 33 EU projekta čija je vrijednost veća od 350 milijuna kuna. Do sada smo realizirali njih 16, trenutno ih provodimo 10 vrijednih više od 275 milijuna kuna, a prijavili smo novih sedam. Ovaj projekt je bitan jer otvara nove mogućnosti gospodarskih investicija u našoj zoni koje će svoju vrijednost pokazati u budućnosti.“

Zamjenik župana Zagrebačke županije Damir Tomljenović također je nazočio konferenciji, te je rekao: „Zagrebačka županija je od početka prepoznala da je bitno razvijati gospodarstvo za što su preduvjet ovakve poslovne zone. Do sada smo uložili preko 50 milijuna kuna u infrastrukturne investicije i dalje ćemo raditi na poticanju ovakvih projekata što kapacitiranjem županijske uprave tako i sredstvima. Sljedeći tjedan pristupit ćemo potpisivanju ugovora kojim ćemo Gradu Jastrebarskom za projekt dodijeliti dodatnih pola milijuna kuna kako bi se ovaj važan koridor razvio u punom potencijalu.“

Realizacijom projekta omogućilo se veće iskorištavanje i povećanje površina namijenjenih za poduzetništvo.  Zdravko Režek, voditelj projekta je nadodao: „Nadam se da će ova prometnica biti preduvjet za nove investicije u zoni, ali i da se otvore nova radna mjesta koja posljedično dižu standard lokalnog stanovništva, a Gradu donose povećanje financijskih sredstava“

Ovaj projekt doprinosi ostvarenju opremljene i/ili izgrađene fizičke infrastrukture u površini od 15.076,00 m2 a koja uključuje: vodovodne i kanalizacijske instalacije, infrastrukturu i elektroenergetske i EKI kabelske instalacije, ulaganja u poslovnu infrastrukturu, privlačenje novih investicija, povećanje površina namijenjenih za poduzetništvo, kao i stvaranje novih radnih mjesta.

  • ČLANAK JE NAPISAN U SURADNJI SA ZAGREBAČKOM ŽUPANIJOM