NOĆ MUZEJA U DUGOM SELU 26. SIJEČNJA: Izložbe i predavanja na temu sporta

Petu godinu za redom Noć muzeja u Dugom Selu organizira Pučko otvoreno učilište Dugo Selo, a ove godine u suorganizaciji s Gradskom knjižnicom Dugo Selo

Manifestacija će se odvijati na tri lokacije, a počinje u 18 sati u Maloj galeriji u Kolodvorskoj 3 otvaranjem izložbe skulptura akademske kiparice Tanje Vujasinović ‘Sučeljavanje’. O kiparici i njenoj hvaljenoj skulpturi govorit će povjesničar umjetnosti Vanja Babić.

U 18 i 30 sati, također u Maloj galeriji, otvorit će se izložba ‘Olimpijski pobjednici Centra Stančić’ o kojoj će više reći Sanjica Grbavac i Ivan Novak.

U 19 sati u Gradskoj knjižnici i čitaonici Dugo Selo, možete poslušati izlaganje ‘Povijest dugoselskog športa do 1941. godine’ ravnatelja Knjižnice profesora Predraga Topića te razgledati izložbu publikacija o dugoselskom sportu.

U 20 sati u Velikoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta Dugo Selo je otvaranje izložbe fotografija i sportskih odličja Zvonimira Šoka – ‘Šok za Dugo Selo’, a o najtrofejnijem dugoselskom sportašu govori Zvonko Barilić.

Izvor: www.dugoselo.hr