NK Studentski grad dobio nove terene

Tereni Nogometnog kluba Studentski grad, napokon su obnovljeni. Radovi, u vrijednosti od sedam milijuna kuna, dovršeni su na zadovoljstvo stanovnika Gornje Dubrave

Višegodišnje čekanje igrača nogometnog kluba Studentski grad napokon je privedeno kraju.

– Što sam obećao ljudima, to smo napravili. To su dva manja pomoćna igrališta s umjetnom travom i veliko na kojem se mogu igrati prvoligaške utakmice. Ukupna investicija je oko sedam milijuna kuna. Intenzivno se radilo zadnja tri mjeseca – izjavio je Milan Bandić, gradonačelnik Grada Zagreba.

Nogometni klub Studentski grad osnovan je 1982. godine, a od tada nisu imali uvjete dostojne ozbiljnog kluba. No, novoobnovljenim terenima, situacija se uvelike promijenila.

– Prije smo trenirali i svlačili se u bivšoj mjesnoj zajednici. Imamo deset kategorija mladih, te još dvije seniorske, koje se natječu preko 20 godina. Sad imamo novo veliko igralište s reflektorima, dva mala te kompletne pristupne puteve koji su novoasfaltirani i sve sada izgleda uistinu profesionalno i fantastično. Nadamo se kako će i kvaliteta biti sve bolja – dodao je Željko Petrović, predsjednik NK Studentski grad.

Oko 250 djece svih uzrasta trenira nogomet u Studentskom gradu, a novim terenima i poboljšanim uvjetima taj kapacitet mogao bi se znatno povećati. Osim za sami klub, novi tereni dobra su vijest za cijelu Gornju Dubravi te dokaz kako Grad Zagreb ulaže u spomenutu gradsku četvrt.

– Za Gornju Dubravu ovo je značajan dan, pogotovo za NK Studentski grad i za ovu djecu koja, u zadnje vrijeme nisu imala gdje adekvatno trenirati. Ovo je vrhunac nogometa u Gornjoj Dubravi – istaknuo je Damir Oniško, predsjednik Vijeća gradske četvrti Gornja Dubrava.

Novo igralište nogometnog kluba Studentski grad i službeno je otvoreno je prvim zabijanjem lopte u gol.