Niz parkiranih auta uništavaju zelene površine

Autor:: Tanja Molvarec 5/25/2010 16:26

Niz automobila parkiranih na zelenim površinama u Petrovaradinskoj ulici i na sportskim terenima kraj Osnovne škole ´Prečko` i Nogometnog kluba u ulici Dekanići, svakodnevna su slika s kojom se suočavaju stanari Prečkog.

– Stanje je neizdrživo. Neki dan sam s unukom išao na igralište da se provoza biciklom i netko mi je zatrubio iz automobila neka se maknem. Pa kako ljudi imaju obzira parkirati se na sportskom terenu! Tamo se djeca često skupljaju, igraju i onda im auti dime i smetaju. Parkiralište nije označeno, a komunalni redari ne naplaćuju kazne. Ista je situacija i na zelenim površinama uz Petrovaradinsku ulicu gdje auti uništavaju zelenu površinu, a opet pauka i kazne niotkuda- kazao je revoltirani stanar Prečkog i dodao da je nagore to što u blizini postoje parkirna mjesta koja su često prazna.

-.--.-Auti su parkirani čak i na dječjim igralištimaOkolna parkirališta zjape prazna

-To je građanska nekultura! Umjesto da parkiraju na za to predviđenim mjestima, oni bi radije da su im auti iza leđa. Pa naravno da to tako ne može. Uostalom, i školsko igralište i sportski tereni su sagrađeni novcem nas građana, a sada se svi tako bezobzirno parkiraju, dodaje stanar.

Saša Molan, predsjednik Vijeća gradske četvrti Trešnjevka-jug objasnio je da su komunalci izlazili često u Petrovaradinsku ulicu.

– Postavljali su stupiće i neke kamere da se taj problem riješi. Na njima je sada dalje da to drže pod kontrolom i provjeravaju stanje, kazao je Molan.

No unatoč tome nepropisno parkiranih automobila je sve više, a iz područnog ureda za komunalno redarstvo Trešnjevka dobili smo odgovor da nisu nadležni za davanje bilo kakvih informacija.