Dragovoljac: Utakmice 1. HNL igrat ćemo u Sigetu!

Hrvatski dragovoljac

Autor:: Tin Jandrašek 5/25/2010 16:17

Hrvatski dragovoljac vraća se u elitni nogometni rang nakon osam dugih godina loptanja po drugoligaškim travnjacima.

-.-Davor Puklavec/ PIXSELL-.-Predsjednik Dragovoljca Ivica PerkovićKako nam je predsjednik kluba iz Sigeta Ivica Perković potvrdio u razgovoru, u subotu je bio njegov najsretniji dan u životu, nakon što su pobjedom protiv Suhopolja (2-1) Dragovoljci i teoretski osigurali 1. HNL.

Perković: Najsretniji dan u mom životu

– Fantastično se osjećam! Nikada u životu nisam bio sretan kao nakon subotnje pobjede i činjenice da su ostali rezultati išli na ruku našem povratku u 1. HNL nakon dugih teških osam godina, no Dragovoljcu je tu i mjesto – započeo je Perković za portal Zagrebancija.com.

Prijašnjih godina Dragovoljac je uvijek bio nadomak Prvoj ligi, a zadnje dvije godine spriječila ih je Croatia, koja se ove godine vraća u 2. HNL. A sada nakon što su se Crni vratili u najjače domaće nogometno natjecanje, upitali smo Perkovića koji je realni domet njegovog kluba među prvoligašima?

-.-Goran Stanzl/ PIXSELL-.-Dragovoljac i Dinamo ponovo zajedno u 1. HNL– Prvenstveno nam je cilj stabilizirati Dragovoljac kao standardnog prvoligaša i ne dozvoliti da više ikad ispadnemo iz 1. HNL – rekao je Ivica Perković koji je povratak u Prvu ligu posvetio svim simpatizerima Dragovoljca.

– Ovaj uspjeh nikada ne bi postigli bez zajedničkog zalaganja svih igrača, uprave, branitelja i svih ljudi koji vole Dragovoljac. Njima posvećujemo ovaj uspjeh – izjavio je Perković, te dodaje kako će Crni pomrsiti račune mnogim prvoligašima, no za to su potrebna i neka igračka pojačanja.

Na pitanje, imaju li kojeg igrača već u vidu, Perković je rekao kako je još prerano govoriti o imenima no da će svakako pojačati redove na mjestima na kojima struka procijeni da je to najpotrebnije.

‘Igrat ćemo u Sigetu’

Iako je Dragovoljac dobio prvoligašku licencu, zanimalo nas je zašto im onda nije dozvoljeno igrati na stadionu Stjepana Spajića u Sigetu, nego se spominje Maksimir kao njihov prvoligaški teren.

– Jedini razlog zbog kojeg nam nije dozvoljeno igrati u Sigetu su svlačionice koje ne zadovoljavaju uvjetima no već u ponedjeljak krećemo sa gradnjom novih i to vlastitim snagama, tako da će do početka prvenstva biti gotove – najavio je predsjednik kluba Perković te tako opovrgnuo natpise da se Crni sele na Maksimir, koji već sada koriste dva zagrebačka prvoligaša, Dinamo i Lokomotiva.

Kao šećer na kraju uspješne sezone, u subotnjem zadnjem kolu 2. HNL, čeka nas gradski derbi Rudeša i Dragovoljca koji se igra u Sigetu od 17 sati. Ivica Perković nada se dostojnom oproštaju svog kluba od Druge lige pred domaćim navijačima.

– Nadamo se da ćemo se oprostiti pobjedom protiv Rudeša i da ćemo u 1. HNL ući sa dobrom subotnjom igrom i još boljim rezultatom – završio je predsjednik Hrvatskog dragovoljca Ivica Perković.