Nije nam drago što Mesić dolazi u našu ulicu

Autor:: Filip Kordić 12/2/2009 10:19

– Nije mi drago što Mesić dolazi. Ova ulica je inače poznata po problemu sa parkiranjem, a dolazak predsjednika će to sigurno dodatno zakomplicirati – govori nam je jedan od starijih stanovnika Grškovićeve ulice.

-.-Davor Hranjec-.-Na broju 13 tamo će se u prostranoj vili nakon isteka mandata useliti predsjednik Stjepan Mesić. Tako će adresu stanovanja sa sadašnjeg Pantovčaka zamijeniti ovom na Šalati, u kući čija je renovacija u tijeku.

No, stanovnici Grškovićeve ulice o tom preseljenju nemaju previše pozitivno mišljenje. O tome ne žele pričati javno, mole anonimnost i da ih se ne fotografira.

Starija stanarka sa broja devet također se kaže boji prometne gužve u njihovoj maloj ulici.

– Ulica nam je izuzetno prometna. A tek kada dođe Mesić. Njegovi zaštitari i automobilske pratnje  sigurno će pogoršati stvar – kaže jedna starija stanarka dotične ulice s broja 9.

Većina razloga protiv Mesićevog dolaska bila je praktične prirode, ali našlo se i nekoliko stanovnika koji su stvar svodili na osobnu razinu.

-.-Davor Hranjec-.-– Nije mi drago što dolazi. Ne volim ga i ne mogu ga smisliti – komentirao je još jedan, također postariji stanar ulice, kao i jedan od mlađih susjeda koji je izjavio:

– Ne volim ga. Nije mi drago što dolazi.

No, nije da svi bježe od Stjepana Mesića. Ukoliko će mu trebati susjedska pomoć, recimo posudba šećera ili kave, slobodno se može obratiti gospođi sa adrese Grškovićeva 10.

– Čula sam da dolazi i jako mi je drago zbog toga. Jako ga cijenim – izustila nam je u jednom dahu umirovljenica.