10. GODINA KORNATSKE TRAGEDIJE: Biciklisti iz Zagreba krenuli na put za kornatske vatrogasce

Rano jutros, iz Zagreba je krenulo šezdesetak biciklista velikog srca samo s jednim ciljem - da se Kornatska tragedija nikada ne zaboravi

Četvrtu godinu za redom sudionici biciklističkog maratona za kornatske su se vatrogasce uputili prema Vodicama na put koji će po etapama trajati tri dana.

– Vozimo 340 kilometara kroz pet županija. Prvi dan vozimo do Korenice, sutra smo u Stankovcima i posljednji dan dolazimo u Vodice – trodnevno je putovanje objasnio Mislav Kaučić, član Biciklističkog kluba Sutla.

Bicikliste je na put ispratio zagrebački gradonačelnik koji je i sam sudjelovao u vožnji jedne dionice prije dvije godine.

– Vozio sam od Zadra do Benkovca i znam koliko je to naporno. A tek ruta od Zagreba, ona zahtjeva nadljudske napore. Čestitam biciklistima na humanosti. Neka se ova tragedija nikad ne zaboravi – poručio je Milan Bandić.

Smrtno stradavanje dvanaestorice vatrogasaca u kornatskoj tragediji prije deset godina jedna je od najvećih mirnodopskih nesreća u Hrvatskoj.

– I u nedjelju ćemo obilježiti taj dan puštanjem balona na Trgu bana Jelačića uz gestu ‘Neka svijetli nebo hrvatsko za hrabro srce kornatsko’ – kazao je Zlatko Križanić, predsjednik Vatrogasne zajednice grada Zagreba.