Nautički sajam na Velesajmu

Najveći sajam nautike u ovom desetljeću tradicionalno se održava na Zagrebačkom velesajmu, a u isto vrijeme održat će se i 3. Festival maslina

Zagrebački velesajam započinje godinu najvećim sajmom nautike. Ovo je 27.izdanje, no bogatije je nego ikada. Posjetitelje očekuje šest punih paviljona u kojemu će biti više od 300 izlagača. Izlagači dolaze iz 23 zemlje svijeta, a predstavit će se više od 200 atraktivnih plovila. 

Dina Tomšić, direktorica Velesajma, ističe kako je zabilježen rast od 10% u izložbenom dijelu sajma.  Napominje i kako je izrazito pnosna jer se na Velesajmu predstavljaju 2 svjetske premijere plovila koje Zagreb do sada nikada nije imao. Radi se o Ranieri next 240 SH te o Grand G 420 modelima.

Na sajmu će biti gotovo svi značajni hrvatski brodograditelji, a po prvi puta će se predstaviti i atraktivna nautička ponuda južne talijanske regije Kalabrije. Najljepši primjerci plovila bit će izloženi u 7.paviljonu.

S nautikom se ove godine sljubljuje i gastro ponusa, odnosno 3. Festival masline koji se održava u isto vrijeme, od 21. do 25. veljače. Posjetitelji će imati priliku kušati preko 300 nagrađivanih hrvatskih ulja.

Humanitarna akcija za djecu s autizmom

Posebnost ovog sajma je i u slikovito nazvanoj humanizarnoj akciji Ne dišem. Budimir Buda Šobat na Sajmu nautike pokušat će oboriti svjetski rekord od 24:03 minute u statičkom ronjenju na dah. Ovo čini s porukom podizanja svijesti o bolesti autizma. Osim Budimira koji će dati sve od sebe kako bi srušio rekord, svi će se posjetitelji moći okušati u ronjenju u velikom bazenu pod stručnim nadzorima instruktora ronjenja.

Budimir Buda Šobat pokušat će oboriti rekord u statičkom zaronu na dah

Međunarodni sajam gastronomije i hotelsko ugostiteljske opreme

U isto periodu održava se i HOTEL&GASTROTEH 10.međunarodni sajam. Na jednom mjestu povezat će se svi proizvođači, distributeri i izlagači koji kroz nautiku i gastronomiju nude najbolje od sebe u svrhu osnaživanja hrvatske turističke ponude.