Nastavni zavod za hitnu medicinu Grada Zagreba dobio nova sanitetska vozila

Do sada je isporučeno 10 od ukupno 19 novih vozila vrijednosti 2,1 milijuna eura, a preostala će vozila biti isporučena do kraja sljedećeg tjedna.

FOTO: Grad Zagreb
Nastavnom zavodu za hitnu medicinu Grada Zagreba isporučena su nova vozila koja će koristiti za potrebe sanitetskog prijevoza – priopćeno je iz Grada Zagreba.
Do sada je isporučeno 10 od ukupno 19 novih vozila vrijednosti 2,1 milijuna eura, a preostala će vozila biti isporučena do kraja sljedećeg tjedna.

– Kada govorimo o sanitetskim vozilima, od 2017. godine nije bilo kupovine novih vozila. Sad smo tu nepravdu ispravili i ono ključno je da ćemo kontinuirano obnavljati vozni park – rekao je gradonačelnik Tomašević dodavši kako je Grad Zagreb u posljednje dvije godine obnovio čak dvije trećine voznog parka Nastavnog zavoda za hitnu medicinu, odnosno ukupno 61 sanitetsko vozilo više financirano u potpunosti iz Proračuna Grada Zagreba.

Upravo su obnova voznog parka i nabava dodatnih vozila za sanitetski prijevoz značajni koraci prema poboljšanju i unapređenju kvalitete hitne medicinske skrbi.  Adekvatna vozila omogućuju brže reagiranje i pružanje pomoći u kritičnim situacijama. Nova vozila značajno će podići mobilnost Zavoda i omogućiti da timovi u najkraćem mogućem roku odgovore na potrebe za sanitetskim prijevozom, kojih je u prosjeku oko 350 dnevno dok godišnje ima oko 75.000 intervencija hitne medicinske pomoći i preko 105.000 intervencija sanitetskog prijevoza – stoji u priopćenju.

– Nastavit ćemo ulagati u poboljšanje infrastrukture i opreme kako bismo osigurali da hitna medicinska služba u Zagrebu i dalje nastavlja pružati visokokvalitetnu brigu i podršku građanima u hitnim situacijama – zaključio je gradonačelnik.