Nasilno se uselili u stan i izbacili majku i sina

Autor: Boris Cvetković 11/10/2009 13:17

Dvoje zaštićenih stanara, S. L. (43) i njegovu majku M. L. (70) izbacili su iz stana na Maksimiru pravi vlasnici objekta, supružnici M. H. (41) i M. H. (41) dok su ovi nakratko izišli u Grad.

Naime, ogorčeni postojećim stanjem u kojem ne mogu do svoje nekretnine dvoje su zakonskih vlasnika zajedno sa svojim 15-godišnjim sinom odlučili useliti u stan na silu. Kako su imali ključeve stana, nisu provaljivali vrata, a sporni stan prije nije bio u Gradskom vlasništvu.

Na poziv prevarenih sina i majke, na mjesto događaja je došla policija, obavila kriminalistički dio posla te supružnike otpratila u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu.

Ovaj slučaj Narušavanja nepovredivosti doma još je jedan primjer teškoća povrata nacionaliziranih stanova. Naime, sporni je stan tijekom denacionalizacije vraćen pravim vlasnicima M. H., ali je kao i većini drugih slučajeva, stan smiju koristiti postojeći stanari, sve dok su živi.

Tijekom proteklih godina, diljem Grada bilo je više slučajeva pokušaja nasilnog izbacivanja zaštićenih najmoprimaca. U većini su slučajeva u pitanju bili ljudi koji nemaju drugi dom, a prema toj su osnovi nakon Drugog svjetskog rata i nacionalizacije i dobili stan.