Narastao je kreditni rejting Zagrebačkog holdinga

Kreditni rejting Zagrebačkog holdinga narastao je za čak dvije ocjene, te je sada izjednačen sa rejtingom Grada Zagreba

zagrebački holding

Međunarodna kreditna agencija Moody’s povećala je ocjenu Zagrebačkom holdingu sa Ba3 na Ba2 sa stabilnim izgledima. U svom izvješću Moody’s je također prognozirao i kontinuitet stabilnosti poslovanja Zagrebačkog holdinga.

– Iznenađen sam zbog toga što je preskočen jedan stupanj, što nije uobičajeno. Dakle sa BA3 stabilnoi došlo se na BA2 stabilno, a između toga postoji još i BA2 negativna. Sada je Zagrebački holding izjednačen sa Gradom Zagrebom. – navodi Slavko Kojić, pročelnik Gradskog ureda za financije.

Za razliku od trenutne situacije, rejting Zagrebačkog holdinga je u razdoblju od 2009. do 2013. strmoglavo padao. Suradnje između Grada Zagreba i Zagrebačkog holdinga tada nije bilo, kako i sami navode, zbog političkih razloga.

– U 2013. smo ponovno preuzeli kontrolu nad Zagrebačkim holdingom koji je bio opstruiran i uzurpiran od strane predstavničkih vlasti. Ovo sada što imamo je četvrti uzastopni rast -tvrdi Kojić.

Cilj Zagrebačkog Holdinga je do kraja godine narasti za još jednu ocjenu, kako bi iz spekulativnog prešli u investicijski razred. A interes investitora za obveznicu Zagrebačkog holdinga nadmašio je ponuđenih 1,8 milijardi kuna.