Nanovo oživljeni Velvet u božićnom ruhu

Velvet

Autor:: Elena Grassi 12/5/2009 17:05

-.-Elena Grassi-.-Velvet, božićni sajamBožićni sajam humanitarnog karaktera organizirao je ove subote Saša Šekoranja, poznati zagrebački cvjećar, akademski slikar i ilustrator u novouređenom kafiću i galeriji Velvet.


U suradnji s prijateljicom Anom Petričić Gojanović koja je ujedno producentica i PR, kultni Velvet preuređen je u bar galeriju, a za blagdanskih dana subotom će nuditi jednistveni adventski osjećaj europskih kulturnih prijestolnica poput Beča i Salzburga.


Humanitarni aspekt ovog božićnog sajma upravo je prigodno uređenje jelke za djecu i mlade Kuća Savica- Šanci. Dio prihoda sakupljenih od porodaje ukrasa ide i za božićne poklone za koje već postoji podugačak popis.

– Ovo je prva ovakva akcija kojoj je osim humanitarnog, cilj i da ljudima pružimo ugodno mjesto za druženja subotom, pa nudimo besplatne kestene, šećernu vatu, pite i kuhano vino – rekla je Ana Petričić Gojanović.


Prepun kafić i terasa pokazatelj su da građani Zagreba podržavaju ovakve akcije, a veselja je bilo i za najmlađe. Sveti Nikola je svojom kostimiranom pojavom izazivao opće oduševljenje malih prolaznika, a svakome je prigodno darovao slastice.