Nakon pobune pogrebnika, stižu niže cijene usluga Gradskih groblja

Foto: Jabuka TV

U Gradskoj je upravi danas održan radni sastanak s predstavnicima Udruge pogrebnika predvođenima predsjednikom udruge Ratkom Medencem, stoji u priopćenju gradske Službe za informiranje.

Na sastanku se, kako navode, raspravljalo o problematici poslovnih odnosa članova Udruge pogrebnika i Gradskih groblja te cjenika usluga Gradskih groblja koji je trenutno na snazi.

“Uz niz operativnih aktivnosti u cilju unapređenja suradnje s članovima Udruge pogrebnika i poboljšanja usluga prilikom organizacije posljednjeg ispraćaja, ukopa ili kremacije raspravljena je i mogućnost korekcije cijena usluga Gradskih groblja koje se odnose na komunalne djelatnosti.

Foto: Zagrebancija.com

Cijene komunalnih usluga Gradskih groblja prije zadnje korekcije u rujnu 2019., nisu se mijenjale više od 12 godina te je postojala poslovna opravdanost korekcije cijena u smislu financijske održivosti komunalne usluge. Ipak, imajući u vidu trenutnu nepovoljnu ekonomsku situaciju izazvanu pandemijom bolesti COVID-19, a također i razornim potresima u 2020. godini, pristupilo se ponovnoj korekciji cijena komunalnih usluga Gradskih groblja.

S ciljem smanjenja financijskog opterećenja obiteljima preminulih, prosječne cijene ukopa, ispraćaja i kremacija smanjit će se do daljnjeg za 20% u prosjeku, što u apsolutnom iznosi od 600,00 kn do 800,00 kn po ispraćaju. Novi cjenik stupa na snagu 15. veljače 2021. godine.”