Novoosnovani Nezavisni sindikat vozača taksija održao prosvjed upozorenja

Članovi novoosnovanog sindikata kreću s izradom tri prijedloga za izmjenu Zakona o cestovnom prometu.

FOTO: OTV, TEKST: A.S.

Članovi novoosnovanog Nezavisnog sindikata vozača taksija održali su ‘prosvjed upozorenja’ ispred sjedišta Bolta, a razlozi su sljedeći:

“U posljednjih nekoliko mjeseci aplikacije su počele drastično rušiti cijenu kilometra, pa vozačima postaje neisplativo voziti, tjera ih u sve veće dugove. Događa nam se da kvalitetni kadar vozača odlazi, a dolazi onaj lošiji”, rekao je predsjednik Nezavisnog sindikata vozača taksija Tihomir Jaić.

Nezavisni sindikat vozača taksija ovoga tjedna kreće s izradom tri prijedloga za izmjenu Zakona o cestovnom prometu.

FOTO: OTV

“Prvi je uvođenje minimalne cijene po kilometru. Drugi je prijedlog izmjene o starosti vozila i na kraju smanjenje stope PDV-a s 25 posto na 13 posto”, dodao je Jaić.

Vlasnica obrta koji se bavi taksi djelatnostima Iva Filipović ističe kako su kompanije unazad nekoliko mjeseci počele rušiti cijene u prijevozu, direktno na štetu vozača.

“Vlasnici firmi ili obrta s ovakvim nametnutim cijenama jedva mogu pokriti sva svoja davanja državi, troškove amortizacije svojih vozila i servisa vozila. Smatramo da je nedopustivo da kompanije financiraju svoj marketing i borbu na tržištu za korisnike direktno preko leđa vozača”, istaknula je Filipović.

FOTO: OTV

“Ovo je prije bio cijenjen i plemenit posao. U ovom sam poslu preko 10 godina i znam sve od početka do danas i kako se godinu po godinu srozava. To je nedopustivo”, rekao je potpredsjednik Nezavisnog sindikata vozača Goran Črešnjek.

S ovakvim nametnutim cijenama, vozači su primorani biti na cesti svaki dan po 10 do 12 sati, što nije sigurno ni za vozače ni za korisnike. Ako se situacija ne promijeni, velik broj kvalitetnih vozača odustat će od ovog posla, zatvorit će se veliki broj firmi i obrta i doći će do uvoza jeftine inozemne snage – poručili su iz Nezavisnog sindikata vozača taksija.