Nakon božićnica, osigurane i uskrsnice

Za isplatu uskrsnica osigurano je 350.000,00 kuna u gradskom proračunu

Nakon što je gotovo 1.300 umirovljenika preuzelo svoje božićnice, Grad Samobor obradovat će ih i uskrsnicama povodom nadolazećeg blagdana.

Grad Samobor osigurava isplatu uskrsnica i za osobe s invaliditetom i za nezaposlene hrvatske branitelje iz Domovinskog rata.

Iznos uskrsnice ovisi o primanjima i socijalnom statusu, a iznosi 200,00; 300,00 ili 500,00 kuna.

Ovim putem obavještavaju se umirovljenici, osobe s invaliditetom i nezaposleni hrvatski branitelji iz Domovinskog rata s prebivalištem na području grada Samobora, koji imaju mirovinska i druga primanja do 2.000,00 kuna, kako pravo na isplatu uskrsnice ostvaruju svi oni koji su već ranije predali dokumentaciju za isplatu božićnice, a i dalje udovoljavaju propisanim kriterijima.

Oni koji nisu predali dokumentaciju za isplatu božićnica, mogu predati ispunjeni Obrazac za prijavu u evidenciju u terminu od 21. veljače do 14. ožujka 2022. godine.

Obrazac se predaje na porti Gradske uprave (Trg kralja Tomislava 5, 10 430 Samobor), a osim na porti može se preuzeti i na www.samobor.hr.

Uz popunjeni obrazac obavezno je priložiti sljedeće:

presliku važeće osobne iskaznice, odrezak mirovine za siječanj ili veljaču 2022. godine (odnosi se na umirovljenike), presliku rješenja kojim se dokazuje kako je osobi utvrđeno postojanje ukupno priznatog invaliditeta od 80% na više, preslika rješenja/potvrde kojim se potvrđuje kako osoba ima status hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata s minimalno 100 dana sudjelovanja u borbenom sektoru.

Isplata uskrsnica vršit će se u poslovnici FINE u Samoboru, u razdoblju od 21. ožujka do 16. travnja 2022. godine.