Nakon 500 dana pauze od velikih koncerata, Željko Joksimović nastupa prvo u zagrebačkoj Areni

Željko Joksimović oduvijek je pojam za glazbenu kvalitetu

Još nas 12 dana dijeli od koncerta Željka Joksimovića u zagrebačkoj Areni. Dolazak ovog multi talentiranog glazbenika nakon više od tri godine očekuje se s nestrpljenjem, a interes za koncert je i u ovim postpandemijskim vremenima ogroman. Željna koncerata, publika jedva čeka live izvedbe nekih od njegovih najljepših pjesama poput ‘Ljubavi’, ‘Nisam te zbog lepote voleo’, ‘Libero’, ‘Ima nešto u tom što me nećeš’ i mnoge druge.

Željko Joksimović oduvijek je pojam za glazbenu kvalitetu, a svojim otvaranjem prema produkciji filmova, svoj je neizmjerni talent pokazao i u jednom od najpopularnijih filmova u regiji, filmu „Toma“. Tako je pjesma ‘Ponoć’ postala hit koji se pjeva na svadbama, noćnim izlascima, zabavama, a Željko je za Extra Fm otkrio da će u Zagrebu premijerno tu pjesmu izvesti u latino izričaju.

Ovaj stopostotni sluhist u očima svojih kolega drži izuzetno visoko mjesto po kvaliteti, profesionalizmu i nadarenosti. Tako se svi hrvatski glazbenici jednoglasno slažu da se radi o vrhunskom profesionalcu, ekstremno nadarenom muzičaru i perfekcionistu.

Osvojena titula ‘Prva harmonika Europe’ s 12 godina nagovijestila je sjajnu karijeru tada mladog harmonikaša. Karijera koja traje 40 godina obilježena je mnogim uspjesima, albumima, tisuću koncerata, suradnjama s mnogim glazbenicima, filmskom produkcijom, a konačno i izvrsnim poslovnim uspjesima na drugim poljima. No, kao što Željko voli naglasiti, ipak je stvaranje glazbe njegova prva ljubav, a publika njegov najdraži gost i zato na ovom koncertu želi biti sam s publikom.

Nakon 500 dana pauze od velikih koncerata, upravo je zagrebački onaj prvi pa je i uzbuđenje jako veliko. “Ako te u Zagrebu prihvate, znaš da si uspio”, istaknuo je u intervjuu za Jutarnji list te rekao kako je svaki koncert u Zagrebu za njega veliki izazov. U Zagreb se voli vraćati jer se u našem gradu dobro osjeća, emocija koju mu prenosi publika je ogromna, a on to vraća predivnim pjesmama, koncertima i ljubavi koju ima za Zagreb.