Najstarijem zagrebačkom klubu potrebno novo igralište

Igralište nogometnog kluba 'Šparta Elektra' djeci predstavlja drugi dom. Mjesto je to na kojem su nastala brojna prijateljstva, ali i proslavljene sportske pobjede. Upravo iz tih razloga,vodstvo kluba i roditelji ukazali su na loše stanje igrališta, te zahtijevaju da im se isto obnovi

Nogometni klub ‘Šparta Elektra’ ponosi se svojom dugom povijesti. Osnovan je 1913. godine, te je jedan od najstarijih klubova u Hrvatskoj. Rade na amaterskoj bazi, a većina volontera okuplja djecu, odrađuje treninge i organizira utakmice. No, posao im uvelike otežava loše stanje igrališta, kojem je potrebna obnova.

– Do sada smo sami sebi stvarali uvjete, ali radimo s puno djece pa je to vrlo teško. S nama igralište dijeli i NK ‘Sloga’ pa se radi o oko 250 djece koji treniraju u jako lošim uvjetima – istaknuo je Ivan Bošnjak, voditelj škole nogometa NK ‘Šparta Elektra’.

Problem je to s kojim se bore više od deset godina.

– Ovo je jedina zelena oaza u ovom dijelu grada, sve oko nas je beton. Djeca dolaze ovdje trenirati, ali čim padne kiša i nastane blato, često odustanu. Zato bi nam umjetna trava dobrodošla, jer nemamo pomoćno igralište, niti imamo uvjete i prostor da bi se ono izgradilo – dodao je Kiro Naumovski, tajnik NK ‘Šparta Elektra’.

Vodstvo kluba ističe kako ovom akcijom žele da im se stvore uvjeti koji bi omogućili djeci da mogu normalno trenirati, a svog cilja ne planiraju odustati.