Najstarija i najpopularnija hrvatska utrka prešla na europsku razinu

Autor: Terezija Jerković Bjelajac 5/30/2016 15:53

Pripremite se za škripu guma, velike brzine i andrenalin jer na ulice Zagreba ponovno stiže Delta Rally. Preko četrdeset godina djeluje ovo najstarije i najpopularnije automobilističko natjecanje u Hrvatskoj, a ove sezone očekuje se čak 50 posada. 

 – 155 km brzinskih ispita, pet različitih staza i 300 km intinerera, znači, vrlo uravnotežen rally. Pola se vozi slobodno, pola na brzinskim ispitima. Svaki od tih brzinskih ispita vozi se dva puta. Prvo krećemo u Dugom Selu, znači upoznavanje vozila i vozača – rekao je Josip Šimek, direktor utrke. 

Natjecanje traje dva dana s ceremonijalnim startom na Sljemenu. Ono što je novitet jest uvrštavanje utrke u viši rang natjecanja za FIA Europski Rally trofej za vozače i suvozače, što postavlja nove izazove pred sudionike. 

– Ono što mi je posebno drago što je ove godine sa posebnom potporom gradonačelnika dobio još jednu europsku konotaciju, tako da smo ga zapravo zajedničkim snagama digli iz nižeg u viši stupanj natjecanja, što će biti posebno zanimljivo za sve ljubitelje sporta, posebno autosporta – izjavio je Tomislav Thür, izvršni direktor PF Korporativnih poslova. 

Tradicija duga 42. godine povisuje zagrebačke turističke i gospodarske potencijale, pa se očekuje i veliki odaziv publike. Iz godine u godinu, ova utrka uspjela je prerasti domaće okvire, pa pred nama stoji vrhunska automobilistička poslastica.