Na tržnicama je kilogram povrća skuplji nego kilogram mesa

Sezona raznog voća i povrća je na vrhuncu, no zbog nepovoljne godine koja je obitavala sušom cijene na tržnicama dosežu i preko 50 kn za kilogram što se izjednačava s cijenama mesa

Građani Zagreba žale se na visoke cijene voća i povrća.

– Voće i povrće je poskupjelo, prošle godine mogli smo kupiti kilu mahuna za 15 kn, a sad je cijena 30 kn što je definitivno preskupo – poručuje prolaznica.

– Mislim da su najskuplje mahune i grah možda, cijena mahuna je 25 kn. Grah se prodaje za 50 kn očišćeni, a neočišćeni je 20 kn. Dosta skupo, ove godine je sve poskupjelo – izjavila je jedna posjetiteljica Dolca.

– Ove godine poljoprivrednicima je bilo iznimno teško zbog lošeg vremena, tuča pa suše i slično. Zbog konkurencije je ovo malo proizvoda što je ostalo i poskupjelo, tako da nam je sad kila povrća skuplja nego kila mesa. Ispada da ćemo jesti više mesa nego povrća – dodala je.

Oni koji nisu zadovoljni cijenama na tržnicama po proizvode odlaze u obližnje supermarkete, no često se događa da se na taj način i ne ostvaruje velika ušteda u novčanom smislu, a ni po pitanju kvalitete namirnica. Cijene su i u supermarketima slične.