Mislite li da Hrvatska treba prihvatiti izbjeglice iz Afganistana?

Cijeli svijet s neizvjesnošću prati razvoj situacije koja se trenutno odvija u Afganistanu koji su zauzeli talibani, a postavlja se i pitanje trebaju li određene države, uključujući i Hrvatska, prihvatiti izbjeglice

Pixabay

Nakon osvajanja Kabula od strane talibana, mnogi očekuju veće migracijske valove Afganistanaca. Naši sugrađani imaju različita razmišljanja o pitanju treba li Hrvatska prihvatiti izbjeglice iz Afganistana.

– Sjetimo se kako je nama bilo, mislim da sam dovoljno rekla. I nama su pomogli ranije, a sad mi i ostale države trebamo pomoći drugima jer nitko ne bježi od dobroga, nego od zla. Teško mi je govoriti o pravima žena koje žive u Afganistanu jer to nije po vjeri, islam je nešto sasvim drugo. Žene sigurno ne rade, teži su im uvjeti i niti nemaju podlogu da se mogu osamostaliti – poručuje prolaznica.

– U jednu ruku naravno da da, treba pomoći ljudima. No, s druge strane, teško je to reći jer i ovdje u Hrvatskoj mnogo ljudi ne živi kako bi trebalo s obzirom na to da smo visoko korumpirana zemlja smo i siromašna zemlja – smatra prolaznik.

O ovoj temi oglasio se i gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević.

– Potreban je sastanak na razini Europske unije, a u svakom slučaju mislim da i Hrvatska treba biti solidarna s građanima i građankama Afganistana. Dogovara se i politika oko odobravanja azila i to posebno za ove građane koji su surađivali s našim zemljama – poručuje gradonačelnik Tomašević.

Mislite li da Hrvatska treba prihvatiti izbjeglice iz Afganistana?

Loading ... Loading ...