Na Maksimirskoj počinje obnova tramvajske pruge

Autor:: Tajana Šanjug 4/5/2010 12:00

Radovi otvaranja i zatvaranja kolosijeka obavljat će se danju, dok će se svake noći u prosjeku mijenjati tri para tračnica, odnosno 45 metara kolosijeka.

U prvoj fazi radova bit će popravljeno oko 500 metara kolosijeka, i to od zaokretnice Maksimir do Hondlove. Druga faza obuhvaća radove na istočnijem dijelu Maksimirske, to jest od benzinske postaje do Mandlove, prenosi Vjesnik.

Duljina radova ovisit će o vremenskim prilikama, a popravak kolosijeka obuhvatit će i promjenu tračnica i oštećene dijelove konstrukcije. Do kraja svibnja trebalo bi biti sve dovršeno. Doći će do promjena i u voznom redu noćnih tramvajskih linija.

U noćima od 6. do 10. travnja, od 12. do 17. travnja, od 19. do 24. travnja te od 26. travnja do 1. svibnja, na noćnoj liniji 34 vozit će autobusi umjesto tramvaja. Promjena će biti i u cestovnom prometu, pa će tako od 6. do 26. travnja biti zauzet južni prometni trak, dok će se promet iz smjera zapada preusmjeriti na sjeverni prometni trak, a iz smjera istoka na prometni trak namijenjen vozilima javnog prijevoza.