Mravi u Poreču briljirali protiv Rusa

Krunoslav Simon

Tekst:: A.P. 9/13/2010 10:50

Košarkaši Zagreba ovog su vikenda u Poreču u tri dana igrali tri susreta protiv ruskih predstavnika. Prvu su utakmicu igrali protiv Temp Suzoma i Zagrebaši su uvjerljivo slavili s 23 razlike. Najefikasniji u momčadi Mrava bili su Mario Kasun i Damir Mulaomerović koji su postigli po 20 poena. Ova pobjeda bila je očekivana jer Zagreb je kvalitetom daleko iznad ruskog prvoligaša.

Drugi susret Mravi su igrali protiv najjačeg protivnika, a riječ je o Ural Greata. Bila je to neizvjesna utakmica, ali je naša momčad na kraju ipak slavila sa 75:70. Iako je drugo poluvrijeme Mensur Bajramović ubacio rezervnu postavu Ural nikako nije mogao preokrenuti rezultat.

Ponovno su najefikasniji kao i dan prije bili Mario Kasun koji je postigao 15 poena i Damir Mulaomerović s 12 postignutih poena.

Mulaomerović je bio izvrstan u Poreču

Posljednju utakmicu Zagreb je igrao protiv najlošije momčadi, Ruskon Mordovia. Uvjerljivim slavljem od 50 razlike zaključili su ovu veoma uspješnu ‘rusku trilogiju’ u Poreču.

Najefikasniji protiv Ruskona bio je Mulaomerović s 31 postignutim košem, a odmah iza njega s 14 postignutih poena bio je Renfroe.

Odmah nakon ove utakmice Mravi su se vratili u Zagreb gdje će nastaviti s pripremama za sezonu, a ovih dana trebao bi im se priključiti i Luka Žorić koji je nastupao na SP u Turskoj.