Možda vaš odnos s premijerom pomogne Zagrebu

Autor: Sarah Srdar 7/16/2015 11:42

Na aktualnom satu 30. sjednice Gradske skupštine Grada Zagreba, Milan Bandić za 2016. godinu najavio je ‘paket 10 + 10 + 10’. Iza toga krije se plan gradnje deset novih škola, deset novih vrtića i jednako toliko igrališta. Dovoljno je bilo samo iznijeti ideju kako bi se izazvala reakcija gradskih zastupnika.

– Deset novih škola, vrtića i dvorana, a niste objasnili kako ćete to financirati. Prošle godine uzeli smo samo 4 milijuna kuna iz EU zahvaljujući nekim institucijama. Za Zagreb je uzeti europska sredstva kao rješavanje diferencijalne jednadžbe – komentirao je potpredsjednik Gradske skupštine Davor Bernardić.

– Godinu dana je prošlo od donošenja Plana gospodarenja otpadom. Nema kanti, nema zelenih otoka. Zagreb je pun velikih projekta, a ništa se ne radi. Zašto se puno zuji, a malo meda daje – pitao je Bernardić prvog čovjeka metropole.

– Bitan je stil, a ne sadržaj kod nekih kad nastupaju na televiziji. Ako bude bilo potrebe za modelom financiranja, vas ćemo zvati. Šapnite svojima (državnoj vlasti, op.a.) da u Zagrebu 750 milijuna kuna fali. Možda vaš autoritet i odnosi s premijerom pomognu – poručio je Milan Bandić Bernardiću, svom bivšem stranačkom kolegi.

Osvrnuo se zagrebački gradonačelnik i na ostale velike projekte u Zagrebu.

– Sinoć sam bio u Međimurskoj ulici na Črnomercu. Neće se graditi reciklažno dvorište zbog kojeg su ljudi napravili bunu. Svakog dana u 7.15 ujutro imam kolegij oko reciklažnih dvorišta koja smo planirali. Po pitanju Centra za gospodarenje otpadom nećemo ‘fulati’ u tri stvari – modelu financiranja, kapacitetu i termičkoj obradi. Tri godine čekamo Vladu RH da donese plan, kako smo mogli prije riješiti ovaj problem – replicirao je Bandić Bernardiću.