Modrić za povijest: Od Maksimira do kapetanske trake u Realu

Luka Modrić za povijest

Foto: Real Madrid
Foto: Real Madrid

Luka Modrić je u pobjedi Real Madrida nad Elcheom (2:1) prvi put u karijeri nosio kapetansku traku najvećeg kluba na svijetu.

Real se pobjedom u ovom susretu vratio na vrh tablice, a junak je bio Vinicius Junior, koji je zabio oba pogotka.

401. nastup za Real

Modrić je teren napustio u 84. minuti, kada ga je zamijenio Camavinga, a hrvatski veznjak je u tom trenutku nosio kapetansku traku velikog Reala. Nju je preuzeo u 65. minuti, kada je Marcelo napustio teren, a onda ju je predao Carvajalu.

Za Real je do sada nastupalo šest Hrvata. Osim Modrića, za kraljevski klub igrali su Mateo Kovačić, Robert Prosinečki, Robert Jarni, Igor Jovićević i Davor Šuker, no nijedan do sada nije nosio kapetansku traku.

Sukob s Casemirom?

Osim utakmice, danas je pažnju privukao i video s jednog treninga Reala na kojem su u fokusu Brazilac Casemiro i upravo kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić.

Početak snimke pokazuje kako Casemiro nešto poručuje Luki, koji samo prolazi pored njega, nedugo nakon toga Brazilac odguruje Modrića, a zatim je i prema njemu zamahuje nogom.

Međutim, budući da su se suigrači veselo grlili nakon Realovih postignutih pogodataka, izgleda da je u pitanju ipak bila samo zezancija.