MO Vrbik: Bandiću ispuni obećanje i vrati prostor

Autor: 10/6/2011 13:25

Pero Kovačević, predsjednik Mjesnog odbora (MO) Vrbik, revoltiran je činjenicom da još uvijek nije riješen problem društvenog doma u tom naselju, kojeg bespravno koriste privatne tvrtke General security, Guardian, KK Avalon, Elitvox i Inus. Mjesni odbor traži da se bespravni korisnici izbace iz tih prostorija te da se one daju na korištenje mjesnoj samoupravi.

-.-Zvonimira Ivanišević/ Zagrebancija-.-Pero Kovačević na zboru građanaKovačević ističe kako bi te prostorije koristili mjesni odbori s područja gradske četvrti Trnje koji nemaju svoje prostore, a dio bi se priredio za društvenu namjenu.

Sastanak s Bandićem

Kako bi prisili gradske vlasti da počnu rješavati ovaj problem, stanovnici Vrbika u rujnu prošle godine održali su zbor građana na kojem su im predstavnici Grada obećali rješavanje ovog problema. U tu svrhu s predstavnicima mjesne samouprave 29. kolovoza je održan sastanak u Gradskoj upravi na kojoj su, pored gradonačelnika Milana Bandića, bili i njegovi najbliži suradnici.

Dogovoreno je da se MO Miramare koji trenutno nema prostorije nađe privremeni smještaj dok su MO Vrbik i MO Cvjetnica na korištenje trebali dobiti u Društveni dom Vrbik. Kako bi se smjestili u te prostorije Grad je zadužio Ured za imovinsko pravne odnose da provjeri u kojoj je fazi tužba protiv bespravnih korisnika. Na kraju je zaključeno kako će se održati novi sastanak u roku od sedam do deset dana.

– Prošlo je više od mjesec dana, a niti je naš problem riješen niti je održan obećani sastanak. Stoga sam poslao pismo Bandiću u kojem ga podsjećam na donesene zaključke. Problem s tim domom traje godinama. Tvrtke koje bespravno ga koriste čak su na javnoj površini napravili parking za nekakvih 20-ak vozila – kazao nam je Kovačević.