Mlada dizajnerica svojim plišancima vraća u djetinjstvo

Etnografski muzej posjetiteljima nudi putovanje kroz povijest igračaka nastalih u Hrvatskoj i s potpisima hrvatskih autora. Lea je podijelila kako joj je glavni izvor inspiracije njena baka, Ružica Vavra koja se kreiranjem dječjih igračaka bavila još od 50-ih godina prošlog stoljeća.

Vavrina kištra igračaka prva je izložba Lee Vavre, a iako je ona mlada umjetnica, iza sebe već ima dvije serije didaktičkih igračaka, a također se bavi i izradom simpatičnih plišanaca po narudžbi.

Projekt Igračke – djetinjstvo zauvijek baziran je na 10 gostujućih izložbi od kojih svaka traje mjesec dana. Ostvarena je i suradnja s brojnim drugim muzejima, a vizija projekta je prikaz ljepote dječjih igračaka.

Muzejska savjetnica Iris Biškupić Bašić istaknula je kako se radi o prvom od mnogih projekata zamišljenih da bi zagrepčane vratile u muzeje, te kako Etnografski muzej ima brojne planove za daljni rad.

Vavrina kištra igračaka, isto kao i postav cijelog izložbenog projekta Igračke – djetinjstvo zauvijek svakako posjetitelje vraćaju u djetinjstvo. Leina izložba otvorena je do 23. travnja.