MISLAV HERMAN: HDZ na izbore ide sam, ne ovisimo o koalicijama i predizbornim dogovorima

"Unutarstranačka tijela vrlo će brzo odlučiti tko će biti HDZ-ov kandidat za gradonačelnika", izjavio je Herman.

FOTO: Ivan Novosel

Tko će biti HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Grada Zagreba, još uvijek nije poznato. Potvrdio je to i predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Mislav Herman kojeg su jutros novinari, uoči početka sjednice na Zagrebačkom Velesajmu, pitali je li možda on taj.

“Ne mogu vam još uvijek ništa reći. Unutarstranačka tijela vrlo će brzo odlučiti tko će to biti”, izjavio je Mislav Herman.

Na pitanje, natječu li se sa SDP-om tko će posljednji objaviti svog kandidata, Herman je odgovorio:

“SDP sam određuje svoj tempo kandidature. Ono što smo mogli vidjeti u SDP-u je da situacija nije dobra. Njihova Gradska organizacija neki je dan raspuštena, zbog navodne prešutne podrške gradonačelniku Milanu Bandiću. A mi smo bili optuživani kako mu držimo ljestve. HDZ je snažan, na izbore idemo sami, ne ovisimo o koalicijima i nikakvim predizbornim dogovorima.”

Ipak, gradski zastupnik Matej Mišić tvrdi drugačije.

“Nije točno da Gradska organizacija SDP-a nema svoje vodstvo. Predsjedništvo SDP-a Hrvatske je predložilo raspuštanje tijela GO, no ta odluka može biti donesena tek ove subote. Nikad nismo medijski prostor koristili za komentiranje unutarstranačkih stvari, pa nećemo to ni sada. Predsjedništvo ima pravo na takvu odluku, a o opravdanosti će raspravljati glavni Odbor stranke u subotu. Od nas pet gradskih zastupnika, nas troje smo članovi tog Odbora i sve što mislimo o stranci – reći ćemo u stranci”, zaključio je Mišić.