DOMAĆE JE DOMAĆE: Miris čobanca, čvaraka i fritula širi se Jelačić trgom

Gradonačelnik Milan Bandić otvorio je manifestaciju Domaće je domaće, sajamsku izložbeno - prodajnu manifestaciju koja se održava na glavnom zagrebačkom trgu do 29. rujna

Foto: Jabuka TV
Slavonci su oduvijek bili poznati po svojoj gastro ponudi, a ukoliko ste i sami ljubitelji poznatih slavonskih delicija, onda bi se svakako trebali zaputiti na glavni zagrebački trg i kušati domaće proizvode u organizaciji Udruge Panonija.
– Preko sto izlagača je na Trgu bana Josipa Jelačića, a pokrivaju ponudu cijele Lijepe naše. Inače, ovu manifestaciju smo započeli iz Slavonije 2014. godine kada je ovo područje pogodila elementarna nepogoda. Odazvala se cijela Hrvatska i nismo mogli reći tim ljudima koji su pomagali da ne mogu nastupiti na našoj manifestaciji. Od tada radimo projekt ‘Domaće je domaće’ – izjavio je predsjednik Udruge Panonija Pavo Baotić.
Udruga Panonija okuplja hrvatske branitelje i članove njihovih obitelji koji imaju registrirane OPG-ove, obrte, društva ograničene odgovornosti, zadruge i kućne radionosti, a udružili su se radi promidžbe i prezentacije autohtonih slavonskih proizvoda i zajedničkog nastupa na tržištu.
– Vukovarsko – srijemska županije poznata je po gastro ponudama i turizmu. Drago mi je da se možemo predstaviti ovdje i htio bi zahvaliti zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću na potpori kroz sve ove godine, kao i našim braniteljima koji na jedan pozitivan način žele prikazati našu Slavoniju – rekao je zamjenik župana Vukovarsko – srijemske županije Josip Dabro.
– Hvala im na tome što su branili Hrvatsku kada je bilo najpotrebnije, a posebno hvala na tome što danas hrane Hrvatsku – dodao je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.
Jelačićem se tako širi miris originalnih čvaraka, čobanca i fritula, a osim toga, možete kušati autohtone sireve, rakije, domaći med i ostale slavonske specijalitete i to sve do petka, 29. rujna.