Memorijalni nogometni turnir posvećen poginulim hrvatskim braniteljima

Na stadionu NŠC 'Stjepan Spajić' otvoren je, 22. po redu, nogometni turnir 'Darko Mateša'. Na njemu će svoje sportske vještine odmjeriti 16 momčadi iz Hrvatske i inozemstva. Turnir se održava povodom obilježavanja Dana branitelja Grada Zagreba, a odaje počast desetoj godišnjici smrti legendarnog generala Ivana Basarca

Međunarodni nogometni turnir ‘Darko Mateša’ i ove je godine privukao brojne klubove iz Hrvatske i susjednih zemalja.

– Istaknuti hrvatski nogometni klubovi, kao što su Dinamo i Hajduk, svake godine sudjeluju na turniru. Najviše puta su se veselili dinamovci. Mi smo skromni, samo smo tri puta bili prvaci – izjavio je Ivica Perković, predsjednik NK ‘Hrvatski Dragovoljac’.

Ovaj memorijalni turnir posvećen je poginulim hrvatskim braniteljima.

– Dali smo mu ime po hrvatskom bojniku Darku Matešu, zapovjedniku 102. samostalne novozagrebačke brigade, koji je preživio rat. Zatim se 1995. godine, na jednoj nogometnoj utakmici, sudario s protivničkim igračem te pao u betonski šaht, udario glavom i na mjestu preminuo – dodao je Perković.

Trodnevni turnir održava se pod pokroviteljstvom Grada Zagreba, a u pripremi su i novi projekti koji će ojačati nogometnu infrastrukturu.

– Završavamo novi teren NK ‘Trnje’, a prošli tjedan smo otvorili novi teren NK ‘Maksimir’. Od početka kolovoza do sredine rujna stavit ćemo novu umjetnu travu, zatim ćemo završiti projekt zgrade sa sobama za smještaj nogometaša NK ‘ Hrvatski Dragovoljac’. Do kraja godine napravit ćemo i južnu tribinu – zaključio je Milan Bandić, gradonačelnik Grada Zagreba.