Medvjedi gostuju kod Dinama u Moskvi

Autor: Ivana Šimac 12/3/2014 14:54

Prošlosezonski dvoboj u Moskvi protiv Dinama ostao je u pamćenju navijačima zbog infarktne završnice – zagrebačka je momčad do 50 sekundi prije kraja držala vodstvo 2:3, a zatim su Moskovljani izjednačili, a 4 sekunde prije kraja i potpuno preokrenuli utakmicu.

U uzvratu u Zagrebu golman Aleksander Jerjomenko bio je odličan i zaustavio sva 34 udarca upućena prema njemu, a napadači Dinama sa 5 su pogodaka osigurali visoku pobjedu.

Prošle je sezone Dinamo završio 1. u ligaškom poretku i razočaravajuće ispao odmah u prvoj rundi doigravanja protiv osmoplasiranog Lokomotiva. Ove sezone ne dominiraju kao prošle, trenutno se nalaze na 4. mjestu Zapada sa 65 bodova i uz gol-razliku 95:71.

Razlog lošijem plasmanu je slabija igra nekih napadača, kao latvijskog Martinsa Karsumsa, prošle sezone 2. najboljeg strijelca momčadi sa 17 pogodaka u 42 utakmice. Ove je sezone zatresao mrežu protivnika samo triput u 29 utakmica.

Latvijac Oleg Znarok bio je trener Plavobijelih od 2010. i doveo ih do 2 Gagarin kupa, a od ove sezone postao je savjetnik momčadi budući da je preuzeo posao glavnog trenera ruske reprezentacije. Znarokovim odlaskom na jedan je način završena jedna era u moskovskom klubu, ali na ledu se ne bi smjelo puno toga promijeniti, na klupi ga je zamijenio sunarodnjak Harijs Vitolins koji je bio njegov pomoćnik i desna ruka još od 2008.

Dinamo je barem bod osvojio u 8 od posljednjih 9 utakmica i sigurno će u dobrom raspoloženju dočekati Medveščak.