Humanitarna vožnja dječjeg božićnog vlaka

Autor: Margarita Weisz 12/3/2014 15:35

Vlak Tin-express već tradicionalno u prosincu krenuo je sa zagrebačkog Glavnog kolodvora prema Dugom Selu prepun djece koja jedva čekaju otvoriti poklone i voziti se s Djedom Mrazom i svetim Nikolom.

– Kao i svake godine prvu vožnju Tin-expressa započinjemo humanitarnom vožnjom koja je namijenjena djeci s posebnim potrebama. Ove godine na vožnji će nam se pridružiti djeca iz Dječjeg doma Laduč i Nazorova, Dječjih vrtića Potočnica i Duga, djeca iz Centra za odgoj i obrazovanje Goljak i Udruge osoba s invladitetom Suncokret iz Velike Gorice te predstavnici Udruge roditelja djece s posebnim potrebama Puž, Centar za autizam i Udruga Don Kihot – rekla je glasnogovornica HŽ-a Ivana Čubelić.

Predstavnici Udruge za terapijsko jahanje Don Kihot presretni su jer znaju koliko božićna vožnja znači njihovim korisnicima.

– Naši korisnici su presretni, samo o tome pričaju zadnjih dana. Njima ovo puno znači, jedno veliko iskustvo, a neki se nikada nisu vozili vlakom – objasnila je Metea Drempetić iz Udruge za terapijsko jahanje Don Kihit.

– Jako se veselim vožnji vlakom, otvaranju poklona i slikanju sa svetim Nikolom – rekla je djevojčica Rita.

Nakon humanitarne vožnje vikendima će biti organizirane i vožnje vlakom za građanstvo.

– Vlakovi će sa Glavnog kolodvora polaziti u 9:55 i 11:45, voziti će do Dugog Sela i nazad, djecu će u vlaku dočekati sveti Nikola, Djed Mraz i vile s poklonima – zaključila je Čubelić.

Cijena karte u koju je uključen poklon paket je 40 kuna za djecu i 30 kuna za odrasle.