Medveščak nije pronašao put do pobjede

Autor: Ivana Šimac 12/14/2014 19:56

Medvjedi su u pretposljednjoj utakmici u prosincu upisali poraz 1:3 od pete momčadi Istoka, Salavat Julajeva.

Iako je omjer udaraca na gol bio gotovo izjednačen, Medvjedi su imali 12, a Salavat 13 udaraca, prva trećina bila je u znaku gostiju. U 13. minuti gol prednosti za Salavat osigurao je Jevgenij Skačkov. Nakon toga su, do kraja dionice, Medvjedi dva puta bili u situaciji s igračem više, ali oba puta su se uspjeli obraniti.

U drugoj trećini igrači Medveščaka više su pucali na gol od gostiju (13:8), ali niti jedan pak nije pronašao put do mreže vratara Vladimira Sohatskija. Stoga Medvjedima nije preostalo ništa drugo nego da u posljednjoj trećini stisnu još jače i pokušaju doći do izjednačenja.

U 43. minuti imali su odličnu priliku unatoč tome što su imali igrača manje jer je dvije minute odsluživao Geoff Kinrade. Prvo je pucao Bill Thomas, da bi odmah nakon njega pokušao i Mike Glumac, ali na semaforu se nisu promijenile brojke. Ostalo je 0:1, da bi se u 52. minuti još jednom otvorilo Salavatu (Jegor Dubrovskij).

Dvije minute kasnije Medvjedi su ponovo napravili gužvu ispred vratara Sohatskija što je rezultiralo pogotkom Jamesa Wrighta za 1:2. Mladom napadaču ovo je bio osmi ovosezonski pogodak za Medveščak. No, tri boda su ipak na kraju pripala Salavatu koji je u 60. minuti s igračem više postavio konačnih 1:3 pogotkom u praznu mrežu.