Medak otišao s pozicije predsjednika Nacionalne udruge ugostitelja

Marin Medak, dosadašnji predsjednik Nacionalne udruge ugostitelja te njegov zamjenik Vedran Jakominić povlače se s te dužnosti. Kao glavni problem navode činjenicu da su ih građani počeli percipirati kao političku oporbu, a ne lice struke.

“Iz tog razloga smo rekli da trebamo napustiti brod, prepustiti novom vodstvu koje je s nama od prvog dana. Mi smo se povukli, izabrali novo vodstvo, posložili smo strukturu ekipe koja je radila s nama. Vjerujem da će im sada u ovom narednom periodu biti puno lakše nego nama u samom početku. Mislim da će uspjet uspostavit dijalog sa Stožerom, iako je to uvijek bio monolog od strane Stožera. Nažalost, ako nastave sa svojom filozofijom monologa, našoj struci neće biti dobro u državi”, rekao nam je Medak.

Marin Medak tvrdi kako u ovoj situaciji ugostitelji ne mogu ispoštovati obaveze koje su nametnute za obeštećenje jer financijska sredstva nisu dostatna za ispunjenje istih. Tvrdi kako dolazi do toga da ugostitelji idu u pretplatu poreza, a država vraća novac tek nakon stotinjak dana. Bivši predsjednik Nacionalne udruge ugostitelja tvrdi da nitko nema dovoljne financijske zalihe da nastavi normalno funkcionirati. Nova predsjednica udruge, kao i njen zamjenik već su poznati.

“Izabrali smo novo vodstvo, Jelena Tabak iz Splita i Zdravko Karna iz Zagreba. Jelena je predsjednica, a Zdravko potpredsjednik, to su ljudi koji su s nama od prvog dana. Uključeni su u rad udruge i znaju sve. Nova ekipa je sada tu iz razloga što smatramo da se sve treba osvježiti, točnije cijeli sustav”, kaže bivši predsjednik Nacionalne udruge ugostitelja.

Medak vjeruje da ukoliko se uspostavi kvalitetna komunikacija s Nacionalnim stožerom može doći do rješenja većine problema. Medak se ovim potezom tvrdi, okreće budućnosti.

“Moram se posvetiti svom poslu, svom zdravlju i svojim projektima koje namjeravam raditi. Udruga je za mene sada prošlost i želim raditi za budućnost, pokušat sačuvati što više radnih mjesta u ovoj krizi i to je to.”