Maršanići optužili gradske pravnike za prijetnje

ZET ne može platiti najam jer je ZET okretište uknjižio okretište kao temeljni kapital

Foto: Jabuka TV

Nekoliko je sastanaka uslijedilo između Grada Zagreba i obitelji Maršanić nakon podizanja ograde na okretištu Prečko.

Grad je za zemljište od nešto više od 1400 kvadratnih metara ponudio iznos od 112 tisuća eura, što Maršanići nisu prihvatili.

-Grad nije reagirao na naše zahtjeve, zato smo imali radikalne poteze. Kada je reagirao, dao je cijenu koja nije prihvatljiva. U srijedu smo imali sastanak vezano uz najam te čestice. Taj sastanak smo doživjeli kao prijetnju, pravnici su nam rekli da smo ugrozili živote ljudi u gradu – izjavio je član obitelji Maršanić na konferenciji za medije.

Na pitanje o kakvoj se konkretno prijetnji radilo, Maršanić je izjavio kako je prijetnja je bila verbalna i da je Grad najavio da će podići kaznenu prijavu protiv obitelji. Jutros su Maršanići podnjeli spis Gradu Zagrebu.

-Mi smo napisali kronološki kako je to izgledalo ove 23 godine. Gradonačelnik je krivo brifiran, u upravnom sporu je jasno naznačeno da je žalba grada odbačena. Grad Zagreb je bespravno sagradio okretište – izjavio je Goran Husić, predstavnik obitelji Maršanić.

Na sastanku na kojem se razgovaralo o plaćanju najma za zemljište koje ZET koristi kao okretište, obitelj je doživjela novi šok.

-ZET ne može platiti najam jer je ZET okretište uknjižio okretište kao temeljni kapital – šokiran je Husić.

Daljnje korake obitelj Maršanić sigurno će poduzeti, no zasada ne želi otkrivati detalje,