Markuševec dobiva dom za stare i nemoćne

Autor:: Tajana Šanjug 3/3/2010 11:12

Nemogućnost smještaja starijih i nemoćnih u gradske domove umirovljenika uskoro bi trebala biti ublažena gradnjom jednog doma u četvrti Podsljeme, točnije u Markuševcu. Projekt je dovršen, a trebao bi se graditi uz dječji vrtić.

-.-Vjeran Zganec-Rogulja/ PIXSELL-.-Dom za starije i nemoćne primit će osamdeset korisnika u stacionaru i dvadeset u dnevnom boravku. Šestinska škola datira još iz 1934. godine, a učenici je pohađaju u dvije smjene. Zgrada nije primjerena suvremenom načinu školovanja djece i zato bi trebalo graditi novu. No, sigurno će  se mnogo mještana razveseliti uređenju  središta Markuševca. U zgradi je projektna dokumentacija za gradnju fontane i zelene površine po otocima do osnovne škole.

Gradska četvrt Podsljeme ima i raritetni turistički objekt, a riječ je o mlinu Ferenčak u Bidrovcu. Iz budžeta malih komunalnih akcija uredit će se njegovo krovište i stolarija, za što će se izdvojiti 250.000 kuna.

Proračun četvrti umanjen je milijun i 400 tisuća kuna, ali to ne bi trebalo utjecati na gradnju komunalne infrastrukture. No, stanovnici Vidovca zabrinuti su zbog gradnje kanalizacije i zamjene dotrajalih azbestnih cementnih cijevi koje pucaju, te nedostatka plina.