Mamića sad čudi ignoriranje medija

Zdravko Mamić

Autor:: Tin Jandrašek 2/7/2010 12:04

Na službenoj Dinamovoj stranici osvanuo je članak pod nazivom ‘Novinari, gdje ste?’, u kojemu se uprava kluba čudi kako su samo dva novinara Sportskih novosti i Sportplusa prisutni na pripremama u Turskoj.

Kao primjer našim novinarima dali su rumunjski klubi Cluj kojeg je Dinamo jučer isprašio sa četiri gola u mreži. Kako navode, tu utakmicu je rumunjska TV ekipa i izravno prenosila za tamošnju televiziju, a osim njih na pripremama se nalaze i desetak novinara i tri fotoreportera.

Na stranici se otvoreno proziva urednike sportskih redakcija Jutarnjeg i Večernjeg lista te 24 sata kako su odbili poslati svoje novinare na pripreme. 

– Njihovi su urednici i vlasnici zaista štedljivi, a svakako bi htjeli ekskluzivne vijesti i reportaže kako bi povisili tiražu. No, smanjili su mogućnost za takvo nešto i to iz potpuno nerazumljivih razloga – stoji na službenim Dinamovim stranicama. Pixsell-.--.-Zdravko Mamić

Jutarnji list: Pratimo Dinamo koliko i zaslužuju; ne želimo da nas tretiraju kao pse 

Pokušali smo saznati koliko su ti razlozi potpuno nerazumljivi kako tvrde iz Dinama. Urednica sportske redakcije Jutarnjeg lista Romana Eibl izjavila je kako su procijenili da im Dinamo u ovom trenutku nije najzanimljivija tema.

– Potrošili bi besramno puno novaca da bi nas tamo tretirali kao pse. Glume kao da smo dobrodošli, a čim u novinama osvane neki negativni tekst  odmah počnu pljuvati po nama – izjavila je Romana Eibl koja je mišljenja da Dinamo nakon što je ispao iz Europe ne zaslužuje toliku medijsku pažnju s njihove strane. 

Večernji list: Dinamo nam nikada nije dao ekskluzivnu vijest 

– Nema ekskluzive bez prisustva novinara na licu mjesta – stoji dalje u tekstu na službenim stranicama Dinama.

Ante Buškulić, urednik sportske redakcije Večernjeg lista izjavio je kako sukladno štednji nisu slali novinare na pripreme, ali opovrgnuo je gore navedenu rečenicu sa službene stranice.

– Od Dinamovog glasnogovorničkog ureda nikada nismo dobili nikakvu ekskluzivu do sada, pa niti ovu zadnju o povredi Igora Bišćana – izjavio je Buškulić.

Ante Buškulić se osvrnuo i na dio teksta u kojemu piše kako Rijeku i Slaven Belupo prate dvojica, a Hajduk u Španjolskoj čak tri novinara.

– Tim su novinarima klubovi platili sve putne troškove – završio je Buškulić.  

24 sata: U Zagrebu smo uglavnom nepoželjni i kritizirani, a u Turskoj im toliko nedostajemo?

Urednika sportske redakcije 24 sata, Elvira Islamovića iznenadila je briga Dinamovih čelnika.

– Nije nam baš sasvim jasno zbog čega toliko silno nedostajemo čelnicima Dinama kad inače u Zagrebu imamo ograničavanje obavljanja novinarskog posla na svakom koraku. Informacije iz Maksimira cure na kapaljku, polovica igrača ionako ne razgovara za medije, a Uprava Dinama dijeli novinare na podobne i nepodobne – izjavio je Islamović te na kraju dodao

– Svejedno, zahvaljujemo na brizi…