Maljkovića i Cedevitu čeka teška tekma u Stožicama

Autor: R.I. 10/21/2012 12:04

Derbi 5. kola ABA lige, susret Union Olimpije i Cedevite, u Stožicama se igra u ponedjeljak od 20:30 sati. Košarkaši trenera Maljkovića nalaze se pred još jednim teškim ispitom jer Olimpija je s pobjedom i porazom u Euroligi dokazala da može biti konkurentna i s jačim suparnicima od sebe, u ABA ligi je na 3-1, dok Cedevita traži pravi euroligaški ritam upisavši u ABA ligi također 3 pobjede.

– Rekao bih da je Olimpija uz Igokeu najugodnije iznenađenje sezone. Dobro su ukomponirani, stranci su pogođeni, imaju niz odličnih mladih slovenskih reprezentativaca i neupitno je koliko vrijede jedan Prepelič, Blažič i ostali – susret u Ljubljani najavljuje Božo Maljković, ujedno i izbornik slovenske reprezentacije.

– Očekuje nas teška utakmica protiv momčadi koja je u dobroj formi. Korak je nedostajao da pobijede jedan Fenerbahče, dobili su Cantu u gostima. Obavezno moramo zaustaviti njihov kontranapad. To bi bila velika stvar za nas. Neće zbog mene publika doći u većem broju u Stožice. Nisam ja atraktivan, već igrači, posebno njihovi koji već dugo djeluju u teškoj materijalnoj situaciji, izuzetno su angažirani i borbeni i daju maksimum na parketu. Mi moramo i možemo više. I dalje treniramo ozbiljno i iz utakmice u utakmicu ćemo rasti kao momčad – istaknuo je Maljković.

Puno su Olimpiji u karijeri dali Cedevitini Marino Baždarić i posebno Vlado Ilijevski koji je za “Zmajčeke” igrao pet sezona.

– Veselim se utakmici jer mislim da će biti pravi derbi. Olimpija je poletna mlada momčad, u naletu su i puni samopouzdanja nakon pobjede kod Cantua. To je pravi test za nas. I zato se veselim utakmici jer moramo vidjeti jesmo li prava momčad. Mislim da je sad trenutak da pokažemo koliko vrijedimo – kazao je kaže Ilijevski.

– Mislim da smo i protiv Armanija mogli više ali nedostaje nam to nešto da se sve posloži kako treba. Sami moramo prepoznati što je to. Svi se mi u momčadi trudimo ali to nešto očito ne radimo 100 posto kako treba i zato još nismo na pravoj razini koju svakako možemo dosegnuti. Ja sam siguran da će to nešto doći kroz treninge, kroz utakmice također i da će sve kliknuti na svoje mjesto. Ako je samo takozvana kemija to što nam još nedostaje siguran sam da će brzo sve doći na svoje mjesto. Svjesni smo da vrijeme leti i da igramo jednim ubrzanim ritmom ali možda će taj okidač za naš rast biti upravo ogled protiv Olimpije u ponedjeljak. Ja sam siguran da mi možemo biti prava momčad i da možemo puno više no što sada dajemo. Sezona je duga, bit će tu još i uspona i padova ali duboko vjerujem da imamo kvalitetu za dobre rezultate – dodao je.