FOTO: Dečki na špici vjerni su svom ležernom stilu

Autor: R.I. 10/21/2012 12:40

Dnevne temperature od 20 stupnjeva svakako pomažu ”napuniti” zagrebačku špicu. Naime, sunčeve zrake Zagrepčane mame van, a odavno je poznato da su njihovo omiljeno okupljalište vikendom terase kafića u Bogovićevoj ulici i na Cvjetnom trgu.

-.-Zvonimira Ivanišević/ Zagrebancija-.-Nema boljeg mjesta ako želiš vidjeti ili biti viđen. Zbog toga svi jako paze kako će se odjenuti na špicu jer znaju da je vrlo lako nekom zapeti za oko, da li posvojoj odličnoj odjevnoj kombinaciji, neobičnom stilu ili totalno promašenom outfitu. Kada bismo jednom riječju morali opisati dečke na špici, tada bismo definitivno koristili riječ ležerno.

Upravo ležernošću odiše njihov stil jer im je i dalje najvažniji komad odjeće dobar komad traperica i udobne pamučne majice kratkih rukava. Dosta njih rado nosi i prozračne košulje jer znaju da im stoje kao salivene, budući da lijepo naglašavaju mišićava prsa i ruke.

Na špici su vrlo popularni i sportski sakoi koji izvrsnu pristaju na traperice, a opet daju dozu eleganciji. Naravno, i dalje su najvažniji modni dodatak sunačane naočale, koje dečki vole u svim oblicima i bojama. Dok neki nose onaj pilotski model, drugi su vjerni nešto većim okvirima koji bi čak mogle proći i kao uniseks modeli.

Popularan je i klasičan Ray Ban model, posebice u kombinaciji s takozvanim koledž jaknama koje već dvije ili tri sezone rado nose i dečki i djevojke. Što se pak obuće tiče, i dalje prevladavaju tenisice, ali oni modeli koji se jdnako dobro nose i uz običan T-shirt i traperice, ali i uz košulje i sportske sakoe.

Nažalost, našlo se i onih koji su iz kuće izašli u trenirkama koje bi bile primjerenije za valjanje po kauču u četiri zida, nego za hodanje po gradu.

KOGA SMO ZATEKLI NA ŠPICI POGLEDAJTE OVDJE